Η Phoenix Athens παρουσιάζει:

CORE

Aπό την Tania Cimatti

1651584516255 (1).jpg

Όσο σκάβουμε βαθύτερα, κοιτάζοντας παραπέρα και σκεπτόμενοι βαθύτερα, μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε το προφανές. Κατασκευάζουμε πολύπλοκες ιστορίες, ταλαντευόμενοι ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, ένα μέρος όπου τα όνειρα και η πραγματικότητα παγιδεύονται στην αναζήτηση αυτού του χαμένου συνδέσμου μεταξύ των εαυτών μας και του μεγαλείου.

Το CORE απεικονίζει τις πιο αγνές και απλούστερες στιγμές της ανθρώπινης εμπειρίας, στιγμές όπου καμία εξήγηση δεν είναι αναγκαία, τίποτα δεν είναι περιττό και το μυαλό είναι αδρανές. Aναλαμβάνει την πρόκληση να απεικονίσει κάτι αόριστο αλλά καθολικό. Να είσαι έξω στην φύση αναπνέοντας καθαρό αέρα, παίζοντας ή ακούγοντας μουσική, χορεύοντας ανέμελα...

Η Tania Cimatti χρησιμοποιεί μεταξοτυπία για να δώσει τάξη και συνέπεια στον αυθορμητισμό της σήμανσης και σε αυτές τις στιγμές. Oι εκτυπώσεις που εμφανίζονται στο CORE έχουν γίνει χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αναλογικές τεχνικές, από τα αρχικά σχέδια και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εκτύπωσης. H πρακτική της Τania προκαλεί την ιδέα των πολλαπλών και των πρωτότυπων, το τεχνικό και το καλλιτεχνικό, το ελάχιστο και το μέγιστο, το σύγχρονο και το μοντέρνο, το επιφανειακό και το βαθύ. H πρόθεση πίσω από αυτό είναι να δημιουργήσει ένα κέντρο συνάντησης που δεν αποκλείει καμία πιθανότητα.