Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών

Screenshot 2020-05-13 at 16.17.28.png
Screenshot 2020-05-13 at 16.17.32.png
Screenshot 2020-05-13 at 16.17.37.png

Το Villa Exarcheia Residency βρίσκεται στη γειτονιά της Νεάπολης Εξaρχείων, μόλις δεκαπέντε λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Αθήνας (Μοναστηράκι) και την Ακρόπολη. Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών προσφέρει χρόνο και χώρο σε καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς και άλλους δημιουργούς να εντρυφήσουν στην Αθηναϊκή ζωή και να τελειοποιήσουν την πρακτική τους στις εγκαταστάσεις που παρέχονται, να διδάξουν και να εκθέσουν σε έναν από τους δύο εκθεσιακούς μας χώρους. Αναγνωρίζουμε ότι καλλιτέχνες που φιλοξενούνται μπορεί να έχουν διαφορετικές ανάγκες. Συνεπώς, παρέχουμε τρεις διαφορετικούς τύπους πακέτων φιλοξενίας καλλιτεχνών:

* Το Light Residency που αποτελεί ιδανική επιλογή για ερευνητές.

* Το Full Residency που περιλαμβάνει τη δυνατότητα έκθεσης διάρκειας ενός μήνα.

* Το ταχύρρυθμο πρόγραμμα «Locals Only» που έχει σχεδιαστεί για την ανάδειξη Ελλήνων καλλιτεχνών και αποφοίτων.

 

Ένας εικαστικός επιμελητής με έδρα την Αθήνα συνεργάζεται με κάθε φιλοξενούμενο καλλιτέχνη, παρέχοντας στήριξη για ερευνητικά, πρακτικά και κοινοτικού ενδιαφέροντος πρότζεκτ. Ο επιμελητής θα συζητά με τους καλλιτέχνες καθ 'όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας τους προκειμένου να προσφέρει μια συνολική συνεργασία και την δυνατότητα να προωθήσουν την πρακτική τους στην Ελλάδα αλλά και εκτός. Τεχνική βοήθεια και συμβουλές παρέχονται και οι καλλιτέχνες ενθαρρύνονται να δοκιμάζουν νέα υλικά και μεθόδους χάρη σε ειδικές εγκαταστάσεις παραγωγής μετάλλου, κεραμικής και ξυλουργικής. Παρέχονται επίσης ευκαιρίες και επαφές τοπικής δικτύωσης καθώς η Phoenix Athens συνεργάζεται με άλλους τοπικούς οργανισμούς στην κοινότητα.

 

 Προτάσεις για αυτήν την δυνατότητα εξετάζονται όλον τον χρόνο. Ζευγάρια, γκρουπ επιμελητών-καλλιτεχνών και ακαδημαϊκοί ερευνητές είναι μόνο κάποιες από τις ομάδες που καλωσορίζουμε. Παρακαλώ να διευκρινίσετε στην αίτηση σας εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση ως γκρουπ. Το πρόγραμμα σήμερα διαθέτει καταλύματα για έως και τρεις καλλιτέχνες τη φορά. Δύο ακόμη θέσεις θα είναι διαθέσιμες τον Ιανουάριο του 2022.

 

Σημειώστε ότι κάθε χρόνο, τουλάχιστον ένας καλλιτέχνης ή επιμελητής καλείται για ένα μήνα με αντάλλαγμα ένα ανοιχτό workshop ή παρουσίαση. Οι προτάσεις αυτές υποδεχόμαστε με χαρά , καθώς ευνοούμε τόσο τις τοπικές όσο και τις διεθνείς συνεργασίες και ανταλλαγές με επαγγελματίες.

Μια λίστα φορέων χρηματοδότησης αλλά και εξατομικευμένη βοήθεια παρέχεται στους υποψηφίους.

 Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εξωτερική χρηματοδότηση, σας συνιστούμε να υποβάλετε αίτηση τρεις έως πέντε μήνες νωρίτερα, ώστε να σας βοηθήσουμε να λάβετε χρηματοδότηση. 

 

Διαβάστε προσεκτικά όλα τις οδηγίες guidelines  προτού κάνετε αίτηση.

 

Σύνδεσμος για αίτηση

Application link.

 

 

Στείλτε αιτήσεις στον υπεύθυνο της γκαλερί

Δημήτρη Γιν: director@phoenixathens.org με θέμα: RESIDENCY2021