Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών

Το Villa Exarcheia Residency βρίσκεται στη γειτονιά της Νεάπολης-Εξάρχεια, μόλις δεκαπέντε λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Αθήνας. Το πόργόραμμα παρέχει χρόνο και χώρο για ακαδημαϊκούς και άλλα δημιουργικά να βυθιστούν στην αθηναϊκή ζωή και να τελειοποιήσουν την πρακτική τους. Αναγνωρίζουμε ότι διαφορετικοί καλλιτέχνες έχουν διαφορετικές ανάγκες, έτσι παρέχουμε τρεις διαφορετικούς τύπους πακέτων διαμονής:

 

Light Residency που βασίζεται στην έρευνα

Full Residency που ενθαρρύνει την τεχνική και θεωρητική έρευνα και διαθέτει έκθεση ενός μηνός

Η κατοικία «Μόνο ντόπιοι» έχει σχεδιαστεί για να βοηθά και να ενθαρρύνει Έλληνες καλλιτέχνες και μαθητές

 

Ένας επιμελητής με έδρα την Αθήνα συνεργάζεται με κάθε κάτοικο ξεχωριστά, παρέχοντας υποστήριξη για ερευνητικά, πρακτικά και επιτόπια κοινοτικά έργα. Ο επιμελητής θα συζητήσει με τους καλλιτέχνες καθ 'όλη τη διάρκεια της διαμονής τους προκειμένου να προσφέρει μια στρογγυλή συνεργασία. Τεχνική βοήθεια και συμβουλές είναι άμεσα διαθέσιμη και οι καλλιτέχνες ενθαρρύνονται να πειραματιστούν με νέα υλικά και μεθόδους και να τελειοποιήσουν τις δεξιότητές τους χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Makerspace. Διατίθενται επίσης ξεχωριστές εγκαταστάσεις ζωγραφικής.

 

Κάθε χρόνο, τουλάχιστον ένας καλλιτέχνης ή επιμελητής προσκαλείται για διαμονή ενός μήνα σε αντάλλαγμα για ένα δημόσιο εργαστήριο ή παρουσίαση. Οι προτάσεις για αυτήν την ευκαιρία εξετάζονται σε κυλιόμενη βάση. Καλωσορίζουμε επίσης ζευγάρια, ομάδες επιμελητών και καλλιτεχνών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει στην αίτησή σας εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση ως ομάδα και τα ονόματα οποιουδήποτε και όλων των συνεργατών. Το πρόγραμμα διαθέτει σήμερα καταλύματα για έως και τρεις κατοίκους κάθε φορά.

 

 Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εξωτερική χρηματοδότηση, σας συνιστούμε να υποβάλετε αίτηση τρεις έως πέντε μήνες νωρίτερα, ώστε να διασφαλίσετε αυτήν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Παρέχεται μια λίστα φορέων χρηματοδότησης. Διαβάστε προσεκτικά όλα τα παρακάτω έγγραφα προτού κάνετε αίτηση στο Villa Exarchia Residency.

 

Για τιμές, ανατρέξτε στην παραπάνω ενότητα οδηγιών

 

 

 

.

Στείλτε αιτήσεις στον υπεύθυνο της γκαλερί και επιμελήτρια: Christina Makri: c.makri@phoenixathens.org με θέμα: RESIDENCY2020

Λαμβάνουμε αιτήσεις όλο το χρόνο.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now